Gipsputs Stockholm

Specialister på puts och stuckatur | 0705–39 01 00

SÅ APPLICERAS GIPSPUTS

För att få ett riktigt bra resultat när man applicerar gipsputs är det viktigt att ha goda kunskaper om de olika materialens egenskaper och hur de beter sig i olika luftfuktighet och temperatur samt på olika underlag.

Först och främst så måste man se till att blanda gipset med rätt mängd vatten för att få en konsistens som är anpassad till användningsområdet. Gipsputs går att lägga på i mycket tunna lager från ett par millimeter upp till cirka 6 centimeters tjocklek utan att man förstärker med nätarmering. Den önskade ytstrukturen kan man skapa redan när man applicerar det första lagret.

gipsputs

Gipsputs på väggar

På stora väggytor har gipsputs fördelen att det går snabbt och lätt att dra upp på väggen. Man kan applicera gipsputsen manuellt eller med maskin och därefter behöver materialet bara få tid på sig att torka och härda innan det är redo för eventuell efterbehandling med färg. Gipsputs kan även vara väldigt vackert som det är.

Gipsputs kan ge dina väggar och tak ett bättre brandskydd och kan till och med användas i våtrum, förutsatt att man använder ett godkänt tätskiktssystem. Det gör det möjligt att skapa exempelvis en exklusiv badrumsmiljö med snygga putsade väggar och stuckatur. Vi hjälper dig gärna att omsätta dina drömmar!

Brandsäkert, flexibelt och tåligt - gipsputs är ett utmärkt material